המדריך השלם לשיפור מהירות אתר וורדפרס (פחות מ3 שניות!)

המדריך השלם לשיפור מהירות אתר וורדפרס (פחות מ3 שניות!)

אנו ממליצים רק על תוספים ושירותים שהשתמשנו בהם בעצמנו ומצאנו בהם ערך. ייתכן ופוסטים ברחבי האתר יכילו קישורים שבמידה ותבצעו רכישות דרכם עמלה מסויימת מסכום הרכישה תועבר אלינו ללא עלות נוספת עבורכם.

תוכן עניינים

אם אתר הוורדפרס שלכם זוחל, סובל מזמן טעינה ארוך או שהבחנתם שאתם מקבלים תוצאות נכשלות בכלי מדידות המהירות – הגעתם למקום הנכון.

על פי גוגל 53% מהגולשים ינטשו אתר אינטרנט בו זמן הטעינה עולה על 3 שניות.

סטטיסטיקת האימים הזו ממחישה בצורה טובה למה לאתרים איטיים אין עוד זכות להתקיים במציאות של היום, שלא לדבר על להצליח.

ב2021 מהירות האתר היא מרכיב קריטי במתכון לאתר מצליח שלא נופל בחשיבותו מעיצוב, תוכן, קידום או חווית משתמש.

כמו שנראה בהמשך, אתרי וורדפרס מהירים הציגו באופן עקבי שיפור בעשרות מדדים כמו: הגדלת ביקורי עמודים, הפחתת אחוז הנטישה, שיפור אחוזי המרה, דירוג טוב יותר במנועי החיפוש ועוד..

לכן החלטנו לאסוף למקום אחד את כל השיטות, ההמלצות והטכניקות המתקדמות לשיפור מהירות אתרי וורדפרס ולכתוב את המדריך האולטימאטיבי לשיפור מהירות אתר וורדפרס לפחות מ3 שניות.

למה מהירות האתר חשובה כל כך?

בשביל להבין למה מהירות אתרים היא נושא כל כך חשוב, ננסה להכנס רגע אחד לראש של הגולש הממוצע.

נקח לדוגמא גולש שמחפש שירות בניית אתרים ומקליד בגוגל את מילות החיפוש: “בניית אתר וורדפרס”.

בצורה כמעט מיידית עולות לפניו מאות תוצאות חיפוש של אתרים המציעים שירותי בניית אתרים ומנסים להתחרות על תשומת ליבו עם כותרות אטראקטיביות כמו “בניית אתר וורדפרס החל מ3000 שח” או “אתר וורדפרס מקצועי בתוך פחות משעה”.

הגולש לוחץ על התוצאה הראשונה והאתר מתחיל להטען.. עוברת שנייה.. שתי שניות.. שלוש.. ארבע.. חמש… הגולש מאבד סבלנות, חוזר אחורה ועובר לתוצאה השנייה בגוגל שעולה כבר לאחר 2 שניות שם הוא משאיר פרטים.

התופעה הזו לא דמיונית. למעשה היא חוזרת על עצמה כל יום, מליוני פעמים בשעה, עם גולשים אמיתיים ואתרים אמיתיים.

בדיוק כמו שלא הייתם רוצים להמתין לאוכל שלכם במסעדה או לעמוד בתור לקופה בסופר, כך גולשים לא רוצים להמתין לטעינת האתר שלכם.

רק שלהבדיל ממסעדה או סופר, לגולשים באינטרנט יש סבלנות שלא עולה על זו של פעוט רעב בן 5 חודשים, והמתחרים שלכם נמצאים במרחק 2 לחיצות ופחות מ3 שניות.

היתרונות של אתר מהיר כמובן ממש לא נעצרים לאחר הכניסה לאתר:

  • Amazon חישבה שכל 100ms עיכוב בזמן הטעינה הפחיתה את אחוז הרכישות באתר ב1% (הפסד של 1.6 מליארד דולר!)
  • Walmart הציגה נתונים דומים כשכל שיפור של שניה במהירות הטעינה הביא לשיפור של עד 2% בכמות ההמרות.
  • Google דיווחו שאתר איטי גרם לירידה של 16% בשביעות רצון הגולשים ול79% מהם להמנע מלרכוש את המוצר או השירות.

מהירות אתרים וקידום בגוגל (SEO)

גם מנוע החיפוש הפופולרי ידוע בחיבתו לאתרים מהירים.

למעשה גוגל כבר יצאו בהכרזה שמחודש מאי 2021 למהירות האתר (וספציפית לCore Web Vitals) תהיה השפעה ישירה ומשמעותית על האלגוריתם שיקבע את הדירוג שלכם בתוצאות החיפוש.

אם התקשתם עד היום לטפס למקומות הראשונים בגוגל, ייתכן מאוד ולמהירות הטעינה של האתר שלכם יש קשר לזה.

גוגל אף מספקים כלי משלהם למדידת מהירות האתר בשם PageSpeed Insight שימדוד את מהירות האתר שלכם ויספק ציון בין 1-100 יחד עם המלצות פרקטיות לשיפור זמן הטעינה.

תוצאות בדיקת מהירות בGoogle PageSpeed

בהמשך המדריך נכיר כלים נוספים למדידת מהירות אתרים.

גורמים המשפיעים על מהירות האתר

מהירות האתר מושפעת מעשרות רבות של משתנים, אך על מנת לפשט את העניין נוכל לצמצם אותם ל5 גורמים עיקריים:

אחסון אתרים – הזמן שלוקח לשרת האחסון לקבל, לעבד ולהגיב לבקשות משתנה בין חברות אחסון וסוגי אחסון שונים.

תבניות ותוספים – תבניות ותוספים טוענים קבצים שונים כמו קבצי קוד, עיצוב, תמונות ומדיה. תבניות ותוספים גדולים במיוחד או שנכתבו בצורה לא מקצועית יכולים להטען זמן רב ולהאט את מהירות הגלישה באתר.

זכרון מטמון (Cache) – זכרון מטמון היא טכנולוגיה מתקדמת המאפשרת לשמור בזכרון גרסה סטאטית של עמוד באתר לאחר שגולש ביקר בו בפעם הראשונה. בפעם הבאה שהגולש יבקר באותו העמוד האתר יוכל לשלוח את גרסת העמוד השמורה במקום לטעון את העמוד מחדש ולחסוך בזמן טעינה רב. בהמשך המדריך נלמד יותר לעומק על זכרון מטמון ואיך ניתן להפעיל אותו באתר הוורדפרס שלכם.

משקל העמוד – כמה שעמודי האתר כבדים ועמוסים יותר כך גם זמן הטעינה שלהם יהיה ארוך יותר (מושפע בעיקר מכמות התמונות והמדיה).

סקריפטים חיצוניים – בהטמעה של סרטון יוטיוב, קוד מעקב או אפילו שימוש בפונט מGoogle Fonts, אנחנו שותלים ‘סקריפט חיצוני’ באתר שמטרתו היא לייבא את המידע הדרוש על ידי יצירת קשר עם אותו השירות. כל סקריפט חיצוני כזה קוטע את תהליך טעינת האתר עד לסיום פעולתו ויכול להאריך משמעותית את זמן הטעינה (מוסבר בהרחבה בהמשך).

עם הבנה של 5 הגורמים האלה, נוכל עכשיו להתחיל לקחת פעולות על מנת לשפר כל אחד ואחד מהם.

אך לפני שנעשה זאת, נלמד על הכלים שיאפשרו לנו למדוד את מהירות האתר, לנתח אותה ולהבין בדיוק מאילו בעיות טעינה האתר שלנו סובל.

איך למדוד את מהירות האתר

למזלנו אין צורך לעמוד עם סטופר ולעצור אותו במדויק בכל פעם שאנחנו מרגישים שהעמוד סיים לטעון.

יש היום המון כלים זמינים וחינמים אונליין למדידה וניתוח של מהירות הטעינה באתר.

כלים אלו יוכלו לתת לנו תמונת מצב עדכנית על מצב מהירות האתר ולהציג לנו תובנות והצעות לשיפור שיעזרו לנו להבין בדיוק מה הן נקודות החולשה באתר ומהם הנושאים הדחופים ביותר שיש לטפל בהם.

אתרים מומלצים למדידה וניתוח מהירות האתר:

כל אחד מהאתרים האלו יוכל לספק לכם מדידה של זמן הטעינה באתר, ניתוח של מרכיבי הטעינה השונים, ציון בין 1-100 (או A-F) ופירוט הליקויים המרכזיים שמעכבים כרגע את טעינת האתר שלכם.

חשוב רק לקחת בחשבון שכל אחד מהכלים הללו מודד את מהירות האתר בצורה קצת אחרת ומשתמש בשיטת דירוג שונה כך שייתכן מאוד ותקבלו תוצאות משתנות בין כלי המדידה.

נסו למדוד עכשיו את מהירות האתר שלכם ופעם נוספת אחרי יישום ההמלצות במדריך זה ושתפו אותנו בתגובות מה השתנה!

מדידת מהירות אתר בGTmetrix

איך לשפר מהירות אתר וורדפרס

אז עכשיו כשאנחנו יודעים למה מהירות האתר היא נושא כל כך חשוב, מה הגורמים המשפיעים עליה ואיך ניתן למדוד אותה, בואו נתחיל לעבוד על שיפור מהירות האתר!

אלו הפעולות שתוכלו לבצע ממש עכשיו בשביל להפוך את אתר הוורדפרס שלכם למכונית מירוץ משומנת ולהוריד את זמן הטעינה מתחת ל3 שניות.

אחסון אתרים מהיר

לאחסון האתרים שלכם יש השפעה ישירה על מהירות הטעינה של האתר.

הזמן שלוקח לשרתים שונים לקבל, לעבד ולהגיב לבקשות יכול להשתנות מהותית בין חברות אחסון בהתאם לחומרה, הגדרות השרת וסוג האחסון שהם מציעות.

לכן תמיד כדאי לוודא שאתם משתמשים באחסון מהיר, איכותי ושמתאים לדרישות האתר שלכם. 

דרך פשוטה לבדוק את מהירות התגובה של השרת שלכם היא להריץ בדיקת מהירות פשוטה בGTmetrix ולבדוק את התוצאה שקיבלתם בנתון הTTFB.

TTFB או Time To First Byte הוא פרק הזמן שלוקח לשרת האחסון שלכם להגיב לבקשה של הגולש ולשלוח את הByte הראשון חזרה.

הנתון הזה מבטא בעצם את פרק הזמן ‘המת’ בין הרגע בו גולש נכנס לאתר שלכם ועד שהעמוד החל להטען.

ככלל אצבע TTFB טוב הוא כזה היורד מ200 מילי-שניות (TTFB < 200ms). אם המצב שלכם שונה, ייתכן והגיע הזמן להחליף חברת אחסון.

חברות אחסון איכותיות ומהירות שאנו ממליצים לעבוד איתן הן Hostinger המציעה ביצועים מצויינים במחיר הזול ביותר בשוק (ומתאימה מאוד גם למתחילים), או Cloudways לאלו מכם שבשלבים יותר מתקדמים, שמציעה אחסון ענן מתקדם ומהירות חסרת תקדים לאתרים בכל הגדלים.

המלצות אלו מבוססות על פרוייקט השוואת חברות האחסון המקיף ביותר בישראל שביצענו כאן באתר בו השווינו בין 6 חברות האחסון מובילות לוורדפרס בארץ ובעולם.

דחיסה ואופטימיזציה של תמונות

אחד הגורמים המשפיעים ביותר על מהירות הטעינה של האתר הוא משקל העמודים.

כל קילובייט נוסף למשקל העמוד יכול לעכב במקצת את זמן הטעינה, כשתמונות הן לרב הרכיב הכבד ביותר עם ההשפעה הגדולה ביותר על משקל העמוד.

אבל לפני שאתם רצים למחוק תמונות מעמודי האתר שלכם, יש לא מעט פעולות שנוכל לקחת על מנת לצמצם משמעותית את משקל התמונות והשפעתן על מהירות האתר.

נתחיל מכך שתמונות גדולות שוקלות יותר, אבל למזלנו וורדפרס כבר דואגת להתאים עבורינו את גודל התמונה לגודל ההצגה שלה בעמוד על ידי כיווץ מראש של התמונות ל6 גדלי ברירת מחדל בזמן ההעלאה:

  • 150X150
  • 300X300
  • 768X0
  • 1024X1024
  • 1536X1536
  • 2048X2048

הכיווץ הזה של וורדפרס מונע מקרים של טעינת תמונה גדולה מדי שתנפח את משקל העמוד לשווא, ומונע בנוסף כיווץ בזמן אמת של התמונה לגודל המתאים על ידי הדפדפן, פעולה שגוזלת גם היא זמן טעינה רב.

אבל אפילו לאחר כיווץ התמונה למימדים המתאימים, יש עוד צעד אחד נוסף שנוכל לקחת בשביל להקטין אפילו יותר את משקל התמונות והוא דחיסה ואופטימיזציה.

מבלי להסתבך יותר מדי, דחיסה היא דרך להקטין את משקל התמונה תוך פגיעה מינימאלית באיכות שלה.

דחיסת תמונות תוכל לאפשר לנו להקטין את משקל התמונות באתר ב30%..40%.. ואף 50% מבלי לפגוע באיכות שלהן בצורה נראית לעין.

למזלנו דחיסת תמונות היא סיפור פשוט ביותר כי לוורדפרס יש תוספים רבים שמטרתם היא לבצע דחיסה ואופטימיזציה לתמונות האתר.

תוסף לדחיסת תמונות שאנו ממליצים עליו הוא Compress JPEG & PNG images שמאפשר לדחוס בצורה אוטומאטית ומרוכזת את התמונות בספריית המדיה.

שימוש בזכרון מטמון (Cache)

בכל פעם שגולש נכנס לעמוד באתר שלכם, שרת האחסון צריך לבצע מספר תהליכים מורכבים כמו איסוף והרכבה של כל הרכיבים הדרושים להצגת העמוד (תמונות, טקסטים, פונטים, קבצי עיצוב/קוד ועוד..).

תהליכים אלו לוקחים זמן רב אבל הכרחיים עבור ההצגה של העמוד.

זכרון מטמון (או Cache) זו טכנולוגיה שמאפשרת לשרת לשמור את הגרסה ‘המוכנה’ של העמוד לאחר שנטען בפעם הראשונה, ובפעמים הבאות שהגולש יבקר בעמוד לשלוח אליו ישירות את הגרסה השמורה במקום לטעון את העמוד מחדש.

בשימוש בזכרון מטמון עמודי האתר יצטרכו להטען רק פעם אחת בביקור הראשון של הגולש ובפעמים הבאות כבר יופיעו בצורה כמעט מיידית עם שליחת הגרסה השמורה שנוצרה עם זכרון המטמון.

דרך טובה להמחשת זכרון מטמון היא לחשוב למשל על השאלה המתמטית ?=6X2.

ככל הנראה ידעתם לשלוף מיד מהזכרון שהתשובה היא 12, מבלי שהייתם צריכים לבצע אף פעולת חישוב.

ככה בדיוק עובד זכרון מטמון. השרת זוכר את התוצאה הסופית של פעולת הרכבת העמוד ושולח אותה ישירות לגולש מבלי לבצע את הפעולות המורכבות שבדרך כלל היו נדרשות לכך.

תוסף שאנו ממליצים עליו להפעלת זכרון מטמון בוורדפרס הוא WP Rocket

WP Rocket הוא תוסף זכרון המטמון המוביל והמומלץ ביותר לוורדפרס שמלבד זכרון מטמון מבצע עוד פעולות אופטימיזציה רבות לשיפור ביצועי האתר (על חלקן נרחיב בהמשך).

קיימות גם אלטרנטיבות חינמיות רבות אך כיוון שזכרון מטמון עלול להתנגש עם הגדרות השרת, נמליץ לכם לפנות לחברת האחסון שלכם ולשאול עם איזה תוסף זכרון מטמון הם ממליצים לכם לעבוד.

לפני שנמשיך לחלק הבא נציין שלזכרון מטמון יש גם בעייתיות מסויימת.

גולש שצופה בגרסת המטמון של עמוד מסויים לא יוכל להבחין בשינויים שנבצע באותו העמוד כיוון שהוא צופה בגרסה שלו שנשמרה מראש מלפני ביצוע השינויים.

לכן בכל תוסף זכרון מטמון קיימת האפשרות להגדיר פרק זמן קבוע לניקוי ועדכון זכרון המטמון או כפתור לניקוי ידני.

אם אתם מבחינים ששינויים שביצעתם לא מופיעים באתר, ייתכן וזה סימן שצריך לנקות את זכרון המטמון.

טעינה עצלה של תמונות ומדיה (Lazy Load)

כמו שכבר ציינו – אחד הגורמים המשפיעים ביותר על זמן טעינת האתר הוא טעינה של תמונות ומדיה (סרטונים, קבצי אודיו וכו..).

מלבד דחיסה ואופטימיזציה שעוזרים לנו לצמצם את משקל התמונות, נוכל להשתמש בשיטה נוספת לשיפור הביצועים שנקראת ‘טעינה עצלה’ או Lazy Load.

הפעלת טעינה עצלה לתמונות ומדיה תגרום לדחיית הטעינה שלהם, שתחל רק ברגע בו הם יכנסו פיזית לתצוגה של הגולש בגלילה.

בצורה הזו התמונות יטענו בצורה נקודתית (ורק במידת הצורך) במקום לעכב את זמן הטעינה הראשוני של העמוד.

טעינה עצלה תעזור לנו להמנע לחלוטין מהשפעה של קבצים כבדים כמו תמונות וסרטונים על זמן טעינת העמוד ותעזור להשיג שיפור מהירות משמעותי.

אם אי פעם גלשתם באתר מסויים וראיתם שתוך כדי הגלילה מופיעות תמונות על גבי המסך, ככל הנראה היה מדובר בטעינה עצלה.

תוסף מומלץ להפעלת טעינה עצלה הוא WP Rocket עליו המלצנו גם בסעיף הקודם להפעלת זכרון מטמון ושיפור ביצועים.

אלטרנטיבה חינמית היא תוסף Lazy Load שפותח גם הוא על ידי אותה החברה.

חיבור לCDN

גורם נוסף שעלול לעכב את זמן הטעינה ובהרבה מקרים לא נלקח בחשבון הוא המרחק הפיזי בין שרת האחסון לגולשים.

כשגולש מבקש להכנס לאתר שלכם, המחשב שלו שולח בקשה דרך רשת האינטרנט לשרת עליו נמצא האתר, ואותו השרת שולח בחזרה לגולש קבצים ונתונים המרכיבים את העמוד אליו הוא ביקש להכנס.

למרות שצורת התקשורת הזו מבוססת אותות חשמליים שנעים במהירויות גבוהות במיוחד, הפרשי מרחק משמעותיים יכולים לעכב במידה מסויימת את זמן הטעינה (זוכרים משוואת זמן X מהירות = דרך ?).

בנוסף לזמן ההגעה שמתארך בגלל המרחק הפיזי, כשהנתונים צריכים לעבור דרך ארוכה יותר הם גם צריכים לעבור ביותר תחנות בדרך מה שמגביר את הסיכוי לאיבוד של חלק מהמידע (ושליחה מחדש) או פשוט התקלות ביותר פקקים ועומסים שיעכבו את ההגעה.

דרך מעולה לעקוף את הבעיה הזו היא שימוש בCDN או Content Delivery Network.

CDN או ‘רשת הפצת תוכן’ היא רשת תקשורת המכילה מספר רב של שרתים המפוזרים בכל רחבי העולם, דרכה נוכל לנתב את התנועה לאתר שלנו ולהעביר את המידע בצורה יעילה יותר אל הגולשים.

היתרון המשמעותי ביותר בשימוש בCDN הוא היכולת לשמור גרסאות Cache של עמודי האתר על גבי אותם שרתים גלובאליים, כך שבכל פעם שגולש ממיקום גיאוגרפי מסויים ינסה להכנס לאתר, תשלח אליו גרסת הCache מהשרת הקרוב אליו ביותר.

שימוש בCDN למעשה משווה את מהירות הגלישה באתר שלכם לגולשים מכל רחבי העולם.

גולש מארה”ב שינסה להכנס לאתר יתקשר עם השרת הקרוב ביותר אליו בארה”ב, גולש מגרמניה ישלח ויקבל בקשות מהשרת בגרמניה וגולש מישראל יתקשר עם השרת הקרוב אליו כאן בתל אביב.

הCDN המוביל בתחום היום שאנו ממליצים לעבוד איתו הוא Cloudflare שמציע התחברות חינמית לחלוטין ומחזיק במרכז שרתים גם כאן בתל אביב!

הפחתת טעינה של סקריפטים חיצוניים

בכל פעם שאתם משלבים באתר תכנים או רכיבים המתבססים על שירותים חיצוניים, אתם מאלצים את האתר שלכם להשהות את פעולת הטעינה על מנת לתקשר עם אותם שירותים.

דוגמה טובה לכך תהיה למשל הטמעת סרטון יוטיוב.

ברגע שאתם מטמיעים סרטון יוטיוב בעמוד באתר שלכם נוצרת השרשרת הבאה:

  1. הגולש נכנס לעמוד ושולח בקשה לשרת האחסון לשליחת העמוד.
  2. השרת מתחיל להרכיב את העמוד וכשמגיע לסרטון המוטמע עוצר ושולח בקשה לשרתים של youtube לקבלת הסרטון.
  3. שרתי יוטיוב מעבדים את הבקשה ושולחים חזרה את הסרטון.
  4. שרת האחסון מקבל את הסרטון, ממשיך להרכיב את העמוד ולבסוף שולח חזרה את העמוד השלם לגולש.

כמובן שתחלופת הנתונים הזו בין האתר לשרתים של השירות החיצוני לא מתבצעת באפס זמן, וכמה שתטמיעו יותר סקריפטים חיצוניים כאלה יתווספו עוד ועוד שלבים לשרשרת. 

האם זה סימן שאסור להטמיע סרטונים מיוטיוב באתר? כמובן שלא.

אך חשוב להיות מודעים להשלכות ולהמנע כמה שניתן מטעינה של סקריפטים חיצוניים ברחבי האתר.

דוגמה נפוצה לטעינת סקריפט חיצוני שניתן להמנע ממנו, הוא טעינת סקריפט חיצוני בשימוש באייקונים מהספרייה של אלמנטור.

האייקונים המוצגים בספרייה למעשה לא מאוחסנים באתר ושימוש בהם יוצר אוטומאטית קריאה לשירות האייקונים FontAwesome שבתגובה שולח את כל ספריית האייקונים שתצטרך להטען גם אם עשיתם שימוש רק באייקון אחד בעמוד באתר.

ניתן להמנע מכך פשוט מאוד על ידי הורדה והעלאה של אייקונים ממאגרים חינמיים כמו Flaticon או Icons8 ישירות לספריית המדיה ובכך לחסוך בזמן טעינה של עוד סקריפט חיצוני.

תוכלו לבדוק בדיוק אילו סקריפטים חיצוניים נטענים אצלכם באתר ומעכבים את זמן הטעינה על ידי הרצת בדיקה פשוטה בכלי מדידת מהירות כמו Pingdom או GTmetrix.

פירוט סקריפטים חיצוניים בPingdom

יש מקרים מסוימים בהם הטמעת סקריפט חיצוני היא פתרון עדיף על פני אחסון עצמי, כמו שימוש בשירות Google Fonts של גוגל שהוכח כיעיל במיוחד ומהיר יותר מאחסון עצמי של פונטים (על פני הדעה הרווחת) או הטמעת סרטונים וקבצי אודיו שעדיפה גם היא ברב המקרים על אחסון עצמי.

המנעו מהעלאה של קבצי וידאו ואודיו ישירות לאתר

למרות שניתן להעלות בקלות סרטונים וקבצי אודיו לספריית המדיה של וורדפרס, ברב המקרים ממש לא מומלץ לעשות זאת.

אחסון עצמי של קבצים כבדים כמו וידאו ואודיו ושימוש בהם באתר יעלה לכם בהמון רוחב פס, שטח אחסון ומשאבי שרת, ויכול להאט משמעותית את מהירות הגלישה.

אם חבילת האחסון שלכם לא גדולה מספיק אתם אף עלולים לחוות חיובים נוספים מחברת האחסון עקב חריגה ממכסת המשאבים שלכם.

במקום לאחסן סרטונים וקבצי שמע בספריית המדיה, מומלץ להעלות אותם לפלטפורמות אחסון חיצוניות כמו Youtube, Vimeo או Soundcloud ולהטמיע באתר.

רק אם אתם בטוחים ב100% שתוכנית האחסון שלכם גדולה מספיק והסרטון שאתם רוצים להשתמש בו קצר וקל משקל, תוכלו לנסות להעלות אותו ישירות לספריית המדיה, אך מומלץ לעשות זאת עם יד על הדופק ותוך בדיקה מתמדת שאין פגיעה משמעותית בביצועים או חריגה מכמות המשאבים המותרת בחבילת האחסון.

הפחתת בקשות http

בשביל לקבל כל תמונה, קוד או קובץ שמרכיבים את עמודי האתר שלכם, הדפדפן של הגולש צריך לשלוח בקשה נפרדת לשרת האחסון הנקראת גם בקשת http.

כל שליחה של בקשה כזו לוקחת זמן כך שבמקרה הזה המתמטיקה פשוטה: פחות בקשות = טעינה מהירה יותר

הגורמים העיקריים לריבוי בקשות http הם שימוש מופרז בתמונות, ווידג’טים, תוספים, או התקנת תבנית מורכבת שמכילה מספר רב של קבצים.

ישנם כמה דרכים באמצעותן תוכלו להפחית את כמות בקשות הhttp באתר הוורדפרס שלכם:

  • המנעו משימוש מופרז בתמונות – כל תמונה דורשת יצירה של בקשת http נוספת. נסו להמנע משימוש בכמות גדולה של תמונות בעמוד.
  • השתמשו בכמה שפחות תוספים – כל תוסף יכול להיות אחראי לבין 2 לעשרות בקשות http (בהתאם למורכבותו) של קבצי קוד ועיצוב המרכיבים אותו. נסו להשתמש בכמה שפחות תוספים באתר.
  • השתמשו בתבנית מהירה – בדיוק כמו תוספים כך גם תבנית האתר יכולה להיות אחראית ליצירת עשרות בקשות http  חדשות. השתמשו בתבנית קלה ומכוונת ביצועים כמו Hello Elementor או Astra הטוענות מספר מינימאלי של קבצים.
  • כיווץ ואיחוד קבצי HTML ,CSS וJS – דרך יעילה נוספת להפחתת בקשות http שלא דורשת ויתורים, היא איחוד וכיווץ של קבצים. למשל במקום לשלוח 3 בקשות ל3 קבצי עיצוב (CSS) נפרדים, נוכל לאחד את שלושתם לקובץ אחד ולחסוך 2 בקשות http. כיווץ הקבצים אמנם לא יפחית את כמות בקשות הhttp אבל בהחלט יפחית את האורך שלהם כך שכל בקשה תקח פחות זמן לביצוע.

תוסף מומלץ לאיחוד וכיווץ של קבצים יהיה גם הפעם תוסף שיפור הביצועים WP Rocket.

שמרו על כל רכיבי האתר מעודכנים

קהילת המפתחים של וורדפרס ושל כל תבנית או תוסף שתתקינו באתר עובדים ללא הפסקה על מנת להוסיף פיצ’רים חדשים, לסגור פרצות אבטחה וגם – לייעל ולשפר את יעילות ומהירות העבודה שלהם.

תמיד מומלץ לבצע עדכונים שוטפים לרכיבי האתר השונים, פעולה שניתן לבצע בקלות דרך לשונית ‘שדרוגים’ בלוח הבקרה של וורדפרס.

עם זאת חשוב לזכור שכל עדכון יכול לעיתים להביא לתוצאה ההפוכה ולגרום לבעיות תאימות, אבטחה או פגיעה בביצועים, לכן תמיד מומלץ לבצע גיבוי מלא לאתר לפני כל עדכון של תבנית, תוסף או גרסת הוורדפרס באתר.

תוכלו ללמוד איך לגבות את אתר הוורדפרס שלכם במדריך:  איך לגבות אתר וורדפרס בחינם  שכתבנו כאן באתר.

עדכון גרסת PHP

PHP זו שפת התכנות שבאמצעותה נכתבה תוכנת וורדפרס.

בדיוק כמו לוורדפרס, גם לPHP יוצאים עדכונים תקופתיים המוסיפים פיצ’רים חדשים ואופטימיזציה לביצועים מהירים יותר.

תמיד מומלץ לוודא מול חברת האחסון שלכם שגרסת הPHP המותקנת על השרת היא הגרסה היציבה העדכנית ביותר.

רב חברות האחסון כן משתדלות להשתמש בגרסת הPHP העדכנית ביותר, אבל כבר יצא לנו להתקל בעבר במקרים בהן חברות אחסון השתמשו בגרסאות PHP ישנות שהביאו להאטה בביצועי האתר.

תוכלו גם לבדוק בעצמכם את גרסת הPHP באתר בקלות עם התוסף Version Info.

אופטימיזציה למסד הנתונים (Database Optimization)

מסד הנתונים הוא מערכת המאפשרת לאתר שלכם לאחסן ולשלוף מידע לפי הצורך בצורה מסודרת.

דמיינו מחסן מסודר במיוחד המכיל את המידע השייך לאתר שלכם ומחולק לאגפים כמו: פוסטים, עמודים, תגובות, קטגוריות, תגיות, הגדרות, משתמשים ועוד..

אם אתם משתמשים בוורדפרס כבר תקופה ארוכה, ייתכן ומסד הנתונים שלכם אגר כמות גדולה של מידע לא רלוונטי או אפילו התבלגן מעט ואיבד מיעילותו.

מידע שכזה יכול להיות: תכנים שהעברתם לפח האשפה, תגיות שיצרתם ונשארו ללא שימוש, תגובות לא מאושרות או גרסאות קודמות של עמודים ופוסטים.

כמו כל מחסן, גם למסד הנתונים של האתר שלכם לא יזיק נקיון יסודי מעת לעת וארגון מחדש של הקבצים שיבטיח שתמיד יהיה פשוט למצוא את המידע הדרוש במהירות האפשרית.

תוסף מעולה לאופטימיזצית מסד הנתונים הוא WP-Sweep plugin שימחק את כל המידע הלא רלוונטי ממסד הנתונים וידאג בנוסף לארגון מחדש שיבטיח את יעילותו ומהירותו.

חשוב מאוד לגבות את האתר ומסד הנתונים לפני כל שימוש בתוסף.כאמצעי בטיחות.

חזרה למעלה  ↑

אם משהו לא ברור או שנשארתם עם שאלות פתוחות מוזמנים לשאול אותנו בתגובות ונעדכן את המדריך עם כל המידע הדרוש.

אם אהבתם את המדריך נשמח אם תעקבו אחרינו גם בערוץ הYouTube ותקבלו עדכון על כל הדרכת וידאו חדשה שעולה.

נתראה בהדרכה הבאה.

עזרו לנו להפיץ את הבשורה:

שיתוף
ציוץ
שיתוף
שיתוף

תגובות

בונים אתר וורדפרס?

מדי שבוע אנו משחררים באתר מדריך שימושי חדש בנושא בניית אתרים בוורדפרס. 

השאירו מייל בלבד על מנת לקבל התראה על כל מדריך חדש שיוצא:

טופס דיווח תקלות

מצאתם תקלה באתר? כפתור שמוביל לשום מקום? משפט לא ברור באנגלית שצץ לפתע? נשמח שתדווח לנו עליה בטופס הבא:

*טופס זה לא נועד עבור שאלות מקצועיות ופניות בנושא לא ייענו. מוזמנים לשאול כל שאלה בנוגע לקורסים או WordPress בפורום התמיכה באתר.

חזרה למעלה